Symposium X en Y chromosoom variaties - 18 september 2015

Naar schatting wordt 1 op de 400 kinderen geboren met een extra X of Y chromosoom, en soms met meerdere. Het gaat om o.a. het Syndroom van Klinefelter, Triple-X syndroom, Fragiele-X syndroom, syndroom van Turner of andere syndromen met een extra X of Y chromosoom. Toch is de kennis over de gevolgen daarvan voor hun ontwikkeling nog beperkt in vergelijking met wat we weten over andere genetische syndromen die even vaak voorkomen. Daarom heeft Stichting To-Mpower dit symposium georganiseerd. De uitnodiging voor dit Symposium kun je hier vinden.

Ook heeft Jose Niekus voor Stichting To-Mpower een artikel geschreven met als titel: Een extra X of Y chromosoom? Er is meer aan de hand dan je ziet! Hierin staat het verhaal waarom Hielke de Wolf het initiatief heeft genomen voor dit symposium. Hier kun je het artikel lezen.

Programma en sprekers Symposium X en Y chromosoom variaties

Het programma van het symposium vind je hier en informatie over de sprekers hier.

Persbericht Symposium X en Y chromosoom variaties

Klik hier voor het persbericht.

The English version of the press release can be found here.

Presentaties Symposium X en Y chromosoom variaties op YouTube

De presentaties van de sprekers op het Symposium XY chromosoomvariaties staan in een besloten deel op YouTube. Belangstellenden kunnen zich melden viaThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. 

Ambulatorium in Leiden

Het Ambulatorium in Leiden is gespecialiseerd in X-chromosomale stoornissen en overige ontwikkelingsstoornissen als gevolg van vroege beschadigingen of ontwikkelingsproblemen van het brein. Voorbeelden hiervan zijn het syndroom van Klinefelter, het syndroom van Trisomie X maar ook ADHD, ADD, autisme spectrumstoornissen en problemen die hier mogelijk aan gerelateerd zijn zoals angststoornissen en depressieve stoornissen.

Meer informatie en aanmelden Ambulatorium

Tijdens het symposium hebben een aantal mensen zich op gegeven voor de nieuwsbrief en/of deelname aan onderzoek. Wie dit gemist heeft kan dit alsnog doen bij Sophie van Rijn This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.